Hirdessen itt

Vitából lett tettlegesség: már az ügyészségen van a nagybárkányi tömegverekedők ügye


A salgótarjáni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.


A police.hu tájékoztatása szerint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kétrendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és háromrendbeli súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 24 éves tari, míg kétrendbeli garázdaság bűntett miatt egy 21 éves mátraszőlősi, továbbá egyrendbeli garázdaság bűntett miatt egy 16 és egy 36 éves nagybárkányi lakos ellen.

A gyanúsítottak és ismerőseik között 2020. október 23-án az esti órákban Nagybárkány belterületén vita alakult ki. A szóváltást követően a 24 éves férfi ököllel, majd egy bottal több alkalommal megütötte két vitapartnerét, akik ennek következtében elestek. A földön fekvő sértetteket a gyanúsítottak többször megrúgták, amelynek során a beszerzett orvos szakértői vélemény alapján az egyik férfi súlyos, míg a másik könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb sérülés elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A 24 éves bűnös ezután a sértettek segítségére siető férfit lapáttal, míg egy nőt ököllel megütött.

A nyomozás adatai alapján a 24 és a 21 éves gyanúsított ugyanazon a napon 21 óra körül egy nagybárkányi családi háznál szintén hangos szóváltásba keveredett egy férfival. Miközben a tari lakos egy fejszével hadonászott, a mátraszőlősi társa egy gáz- és riasztófegyverrel lövést adott le.

A hatóság tagjai a 24 éves férfit őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések