A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új módon menthetjük le a facebookos bejegyzéseinket


A Facebook új funkciót jelentett be, mellyel a felhasználók külső szolgáltatásokba exportálhatják bejegyzéseiket és jegyzeteiket. Ugyan már meglehetősen rég, 2010 óta adott a lehetőség arra, hogy a Facebookról archiválva letöltsük az összes olyan fájlt és interakciót, ami a regisztrációt követően keletkezett a fiókunkban, de eddig ezeket egy tömörített csomagban menthettük le az eszközünkre.


A most bejelentett újítás viszont praktikusabbá és egyszerűbbé teszi az archiválási folyamatot: egyenesen a Google Dokumentumok vagy WordPress.com szolgáltatásokba küldhetjük a posztokat. Ehhez a Beállítások / Adatvédelem / A Facebook-adataid menüpont alatt kell keresni

Az adataid másolatának átvitele opciót. Amennyiben a bejegyzéseket, illetve jegyzeteket választjuk ki az átvihető tartalmak közül, a célhely kiválasztásakor lehetőségként megjelenik a Google Docs és a WordPress.com/Jetpack is.

Persze mielőtt a mentést elvégeznénk, a biztonság kedvéért még egyszer meg kell adnunk a Facebook-jelszavunkat. A közösségi óriás posztjában egyben kiemeli, hogy az adatok titkosítottan közlekednek a szolgáltatások közt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések