A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Történelmi léptékű az egyetemek fejlesztése


Schanda Tamás: Megérett az idő a változásra


Keresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt, hogy a járvány kritikus időszakában az érdemi válságkezelés helyett a közvagyon jelentős részének kiszervezéséről lesz szó az Országgyűlésben. Szerinte a kormány vagyonkezelő alapítványok sorát hozná létre, kormányzati funkciókat szervezne ki és adna „hozzá hűséges embereknek”. Mint fogalmazott: miután megzsarolták őket, az egyetemeket politikai irányítás alá helyezik. – Ez nem a felsőoktatás fejlesztése, hanem gyalázat, amit súlyosbít, hogy azt a járvány alatt akarják végrehajtani – jelentette ki.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszában közölte: a történelmi léptékű egyetemi fejlesztések célja, hogy a magyar fiatalok korszerű képzést kapjanak és a jövő nyerteseivé váljanak. Ezek az új lehetőségek hozzájárulnak Magyarország versenyképességének erősítéséhez, a gazdaság fenntarthatóságának növeléséhez – mondta Schanda Tamás.

Azt kérte az ellenzéktől, hogy ne tegye az egyetemek világát pártpolitikai csatározások terévé, mert ennél fontosabb kérdés a magyar fiatalok jövője, sikeressége. – Megérett az idő a változásra, az intézmények fejlesztésére – hangsúlyozta Schanda Tamás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések