A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 1,1 millióan már a második oltásukat is megkapták


2,6 millió fölött a beoltott állampolgárok száma


Folyamatos a vakcináció, a beoltottak mellett a fertőzöttek száma is tovább nőtt. Kevesebb mint háromszáz elhunytat regisztráltak tegnap.

Folyamatosan oltanak,

👉 a beoltottak száma 2 689 102 fő, közülük 1 126 139 fő már a második oltását is megkapta.


7325 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 705 815 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – olvasható a Koronavírus.gov.hu weboldalon. Elhunyt 285, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 966 főre emelkedett – számoltak be róla.

👉 A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 420 275 fő,


de az aktív fertőzöttek száma is már 262 574 főre emelkedett – hívták fel a figyelmet.

Hozzátették: 11 363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1364-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország továbbra is a második helyen áll az uniós országok között beoltottság szempontjából.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a két és fél millió főt, ezért szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások, és a kijárási tilalom este 10 órára tolódott.

Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Ma is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon.

👉 A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer- és Szputnyik V vakcinákkal tudják folytatni az oltást


– húzták alá.

Változatlanok a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, ezenkívül közterületen és nyilvános helyen a másik embertől legalább másfél méteres távolságot kell tartani. Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább másfél méteres távolságot kell tartani.

Április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti intézkedések hatálya. A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és a kórházakban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

Az oltás gyorsasága továbbra is kulcskérdés a járvány leküzdése szempontjából. Orbán Viktor a ma reggeli interjújában elmondta, már négymillió magyar regisztrált, de ennél is többre van szükség, ezért a kormány kampányt indít a regisztrációra való ösztönzésért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések