A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több millió forintot csalt ki két nő egy idős férfitól


A Szarvasi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat két 29 éves szentesi nő ellen, akik több mint 6 millió forintot csaltak ki 77 éves áldozatuktól.


Az akkor 74 éves budapesti férfi 2018 áprilisában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg az egyik nővel, akinek a rábeszélésére személygépkocsijával Budapestről Szarvasra utazott – olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A nő szarvasi házába a férfi érkezését követően több személy érkezett, akik közül egy férfi megemlítette,

👉 hogy lovak adásvételével foglalkozik, és egy ló vásárlásához százötvenezer forintot kért kölcsön a sértettől.


Az idős férfi beleegyezett a kérés teljesítésébe, ennek érdekében még aznap a nővel és annak három ismerősével Budapestre utazott a pénzért.

Az utazás során a nő és társai – kihasználva a sértett hiszékenységét – arra bírták rá, hogy az eredeti kölcsönösszeg helyett 1 millió forintot adjon át részükre és azt még aznap este visszafizetik, azon felül adnak neki további ötszázezer forintot, azaz mindösszesen másfél millió forintot fognak visszaadni.

👉 A férfi lakásába csak a nő ment be, akinek a sértett lóvásárlás céljából 1 millió forintot adott át.


A nő a kölcsönkért pénzösszeg felhasználása, valamint visszafizetése tekintetében ismeretlen társaival szándékegységben eljárva tévedésbe ejtette a sértettet, és már a pénz átvételekor sem állt szándékában annak visszaadása.

A nő ezt követően – bár az átvett pénzt nem fizette vissza – arra is rávette az idős férfit, hogy hozzáköltözzön Szarvasra. Ezt megelőzően azonban arra kérte, adja oda neki a házvásárlásra félretett 3 millió forintját, azt be fogja fektetni, majd az így elért vagyongyarapodásból később közösen fognak házat venni.

A férfi a nő meggyőző előadásának és határozott fellépésének köszönhetően nem kételkedett az elhangzottak igazságtartalmában, és a közös élet reményében átadta neki a félretett pénzét, amelyből háromszázezer forintot adott vissza neki a nő a Szarvasra történő költözése biztosításának céljából.

👉 A nő még 2018. április végén mutatta be Szarvason a sértettnek a másik terheltet azzal, hogy az két és fél millió forintért eladná a házát neki.


Az eladóként feltüntetett nő arra kérte a sértettet, hogy adja kölcsön a ház vételárát a házigazdájának, amibe a sértett bele is egyezett. A két nő még aznap Budapestre kísérték a sértettet, aki a házvásárlás céljából két és fél millió forintot adott át az eladóként bemutatott nőnek. Ténylegesen azonban semmilyen házeladásról és -vásárlásról nem volt szó, az idős férfit átverték.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy amennyiben a terheltek a bűncselekmény elkövetését elismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje őket.

Ellenkező esetben a járási ügyészség indítványa végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására irányul, azzal, hogy a bíróság mindkét esetben kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések