A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több jászkunsági balesetet is a nedves út okozott


A balesetekben mindkét autó megsérült.


Egy helyi lakos közlekedett autóval Tiszabőn, a Néphadsereg úton a Fő út irányába április 15-én 16 óra 50 perc körül. A sofőr nem jól választotta meg járműve sebességét, ezért a sáros úttesten autójával megcsúszott és a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára sodródott, ahol kidöntött egy villanyoszlopot. A baleset következtében az autóban anyagi kár keletkezett – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ugyancsak az esőtől nedves úton csúszott meg az a járművezető autójával, aki Szajol lakott területén kívül közlekedett Debrecen felől Budapest irányába április 15-én 19 óra körül. A sofőr fékezett, ami miatt a jármű megcsúszott, az úttesten keresztbe fordult, majd a szalagkorlátnak ütközve, a jobb oldali útárokban, a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a járműben anyagi kár keletkezett.

A jelenlegi változékony, csapadékos időjárás miatt a rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét a megváltozott útviszonyokra és az abban rejlő veszélyekre.

Amennyiben a kelleténél gyorsabban halad az autós, előfordulhat, hogy egy nedves, nyálkás, avagy lefagyott útszakaszhoz érve, elveszíti az uralmát a jármű irányítása felett, és lecsúszik az út menti árokba, a tetejére borul, vagy a szemközt érkező járműnek ütközik.

A járművezetőnek körültekintően kell az autó gyorsítását, lassítását elvégezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Tartsanak megfelelő követési távolságot az előttük haladó jármű mögött, hogy annak bármilyen okból történő váratlan manővere esetén is biztonságosan meg tudjanak állni! – hangsúlyozza a rendőrség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések