Tényleges életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a 42 éves Berhidai férfit, aki megölte a volt barátnőjét és annak kétéves gyermekét 2018 szeptemberében. A letartóztatásban maradó férfit kötelezték a több mint 3 milliós bűnügyi költség megfizetésére is.


B. Zsolt 2018 tavaszán a munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, aki emiatt szakított az élettársával és maga nevelte tovább a kétéves gyermekét. B. Zsolt júliusban a nőhöz költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük. Az asszony ezek után a korábbi élettárs tulajdoni hányadát megvásárolta és azt a kiskorú sértett nevére íratta.

A kisgyermekes anyuka azonban hamarosan többször panaszkodott az anyjának, hogy sokszor veszekednek, s B. Zsolt nem megfelelően bánik a gyermekkel. A nőnek elege lett a férfi viselkedéséből és a gyermekkel szembeni féltékenységéből, ezért szeptember közepén közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt visszaköltözött a volt élettársához.

B. Zsolt nem tudott belenyugodni ebbe, de a nő visszautasította a közeledését. A fiatal nő végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, akkor a férfi elbúcsúzzon tőle.

A nő visszament a gyerekkel a Baglyas-szőlőhegyi házba, hogy ottmaradt dolgaikat becsomagolják és két nappal később elszállítsák. B. Zsolt másnap délután előzetes megbeszélés szerint megérkezett a házhoz, ahol a nővel beszélgetett, együtt dohányoztak, eközben sört fogyasztott. A beszélgetés során a nő ismét egyértelművé tette, hogy a szakítással kapcsolatos döntése végleges.

A nő fejfájásra panaszkodott, ami miatt a férfi a kanapén mellé térdepelt, 15 percig a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg a nő meg nem fulladt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A férfi megragadta a kicsit, bevitte a gyerekszobába, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta, majd anélkül, hogy a kést teljesen kihúzta volna, azt kismértékben visszahúzva ismét a kicsi mellkasába szúrta.

A gyerek a fokozódó vérveszteség miatt a szúrásokat követően perceken belül eszméletét vesztette, majd néhány perc múlva vérzéses shock következtében elhalálozott. A férfi igyekezett rablógyilkosságnak beállítani a dolgot, ezért betörte a bejárati ajtót, és feldúlta a szobákat, az értékesebb műszaki cikkeket pedig a melléképületben elrejtette, a helyszínről pedig elvitt 23 ezer forintot.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg az elkövető és védője elsősorban felmentésért, másodsorban pedig enyhítésért fellebbezett.