Exkluzív fotókat hoztak nyilvánosságra az égő szalmabálákról és a megperzselődött személyes tárgyakról. Nagyon fontos rendőrségi bizonyítékokat hoztak nyilvánosságra a Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldalán, a szervezet alapítójának, Szabó Bálintnak az elrablása kapcsán.


– A 2021. február 15-én Szabó Bálint független önkormányzati képviselő sérelmére elkövetett, személyi szabadság korlátozása bűntett gyanúja miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő nyomozás érdekeit immár semmilyen módon nem veszélyezteti, hogy a Makó külterületén aznap este-éjszaka lefolytatott rendőrségi szemle közvéleményre is tartozó részeit és felvételeit nyilvánosságra hozzuk – közölték a szervezet közösségi oldalán.

Hozzátették: tekintettel arra, hogy a szegedi képviselő februári elrablását helyi-térségi és országos közérdeklődés egyaránt kíséri, továbbá számos pontatlan és tudatosan torzított információ is napvilágot látott, a bűnügy sértettje, Szabó Bálint döntése értelmében a fokozatosság elvén valamennyi nyomozati iratot és körülményt, továbbá a bűncselekmény-sorozat összes résztvevőjének teljes listáját átlátható módon – a jogszabályokat betartva – megismerhetővé tették.

👉 A fotókon az a helyszín látható, ahol Szabó Bálint állítása szerint kikötözték, és meg akarták égetni.


Mint megírtuk, megtalálták korábban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azt a fémkonténert is, ahol 2021. február 15-én napközben Szabó Bálintot elrablói mintegy másfél órán keresztül fogva tartották.

👉 Előzőleg beszámoltunk arról, hogy a február 15-i eltűnése, majd megkerülése után Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő hosszú napokig nem beszélt a rejtélyes hétfőről, majd később is csak egy-egy pillanatot villantott fel abból a titokzatos 15 órából, ami vele történt.


Március közepén azonban úgy döntött, lapunknak elmond mindent, ahogy a rendőrségi vallomásában is megtette aznap éjszaka. Egyúttal pontosított több, a sajtóban keringő téves állítást.

Az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást személyi szabadság megsértése miatt.

A FEBRUÁR 15-I ESEMÉNYEK (EGYIK) KULCSFONTOSSÁGÚ HELYSZÍNE...⤵️ A 2021. február 15-én Szabó Bálint független...

Közzétette: Mindenki Szegedért Mozgalom – 2021. április 16., péntek