A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Teendők, ha nem jött meg a védettségi igazolványunk


A dokumentummal rendelkezők felmentést kaphatnak bizonyos korlátozó intézkedések alól


A Magyar Nemzethez több olyan levél is érkezett, amelyben lapunk olvasói arra voltak kíváncsiak, hogy mit kell tenni, ha megkapták az oltást vagy igazoltan átestek a fertőzésen, és nem érkezett meg a védettségi igazolványuk? Mint ismert, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kaphatnak bizonyos korlátozó intézkedések alól. Hogy pontosan melyek lesznek ezek, az csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón például arról beszélt, hogy a sportrendezvényeken, így a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein is csak ilyen igazolvány birtokában lehet majd részt venni nézőként.

Lapunk a Belügyminisztériumhoz fordult a kérdéssel. A tárca válasza szerint az igazolvány hiányát e-mailben kell jelezni a Védettségiigazolvány@1818.hu e-mail-címen. Habár a Belügyminisztérium ezt nem tette hozzá, de érdemes feltüntetni személyes adatainkat, így nevünket, lakcímünket, tajszámunkat, születési évünket, ha ezen az e-mail-címen jelezzük a problémát, ugyanis így talán meg lehet spórolni a levelezés egyik körét.

Ezentúl vannak további lehetőségek is a probléma megoldására. A védettségi igazolvány hiányát a kormányablakokban személyesen is szóvá lehet tenni, azt viszont nem árt tudni, hogy az ügyintézés jelenleg csak időpontfoglalással lehetséges, amit az Időpontfoglaló.kh.gov.hu weboldalon keresztül lehet megtenni. Itt a Védettség igazolvány igénylése menüpontot kiválasztva kérhetünk időpontot az ügyintézésre.

Az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkezők a Magyarország.hu honlapon keresztül is igényelhetik védettségi igazolványukat, ha az nem érkezett meg. A bal oldalon található Egészségügy menüpont Egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásai almenüben ki kell választani a megfelelő menüpontot, például az „Utólag elvégzett koronavírus elleni ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kérelme pótlása, cseréje” szövegre kattintva tudjuk kitölteni adatainkat elektronikusan, majd elküldeni a kérelmet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések