A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakszervezeti vezető nyert a perui választás első fordulóján


A baloldali jelölt vezet a hétvégén tartott perui elnökválasztáson a ma közzétett első hivatalos adatok szerint, de valószínűleg második fordulóra lesz szükség.


A szavazatok 69,1 százalékának a megszámlálása szerint Pedro Castillo szakszervezeti vezető eddig a voksok 18,6 százalékát kapta. Őt követi Keiko Fujimori, az emberi jogok megsértése miatt börtönben ülő Alberto Fujimori volt államfő legidősebb lánya a szavazatok 14,5 százalékával.

Harmadik helyen áll a szélsőjobboldali Rafael López Aliaga a szavazatok 11,9 százalékával. A vasárnapi parlamenti és elnökválasztáson a szavazatra jogosultak 73,8 százaléka vett részt.

Mint korábbi elemzésünkben megírtuk, a peruiak apátiával fogadják a szavazást, a lakosság kiábrándult a politikából. A dél-amerikai ország elmúlt egy évét a világjárvány, a vakcinabotrány, a korrupció és a bányászat körüli problémák jellemezték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések