A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sosem jönnél rá, ki segítette Liptai Claudiát pályája elején


Egy igazi legenda egyengette útját a Színművészeti Egyetem előtt.


Liptai Claudia még tinédzser volt, amikor Antigoné monológját szavalta el Pécsi Ildikónak. A legendás színésznő meglátta a tehetséget Liptaiban és megígérte, egyszer meg is rendezi a darabot, mely ígéretét be is váltotta.

Több évtizede láthatják a nézők a színházban, televízióban és a hazai filmekben Liptai Claudiát, aki már tinédzserként is biztos volt benne: a színészmesterséget választja hivatásául. Bár a Színművészetire nem vették fel azonnal, elhatározásában mindvégig biztos volt.

Előadás után szavalt neki

„Már egészen kisgyerekként is rajongtam a színészekért. Mindig odavoltam értük, a munkájukért. Így, amikor először dolgozhattam azokkal, akikért addig magam is csak messziről rajongtam, az maga volt a csoda” – árulta el férjének a 95.8 Sláger FM-en hallható ’ÉdesKettes’ – ben Liptai Claudia, aki több színjátszókörben is megfordult a főiskola előtt.

„Először a Harlekin, majd a Miranda színjátszó-körhöz csatlakoztam. Az utóbbinál már biztos voltam benne, hogy szeretnék felvételizni a főiskolára. Anyukám szegről-végről ismerte Pécsi Ildikót, elmentünk az Úrhatnám polgár előadására, aztán találkoztunk vele. Kérte, hogy szavaljak valamit én pedig ott helyben előadtam Antigoné monológját."

Másodjára sikerült a felvételi

"Azt mondta, hogy nagyon tehetséges vagyok és ha lesz lehetősége meg is rendezi a darabot. Így is lett, csodálatos darabot vitt színre, fantasztikus társulat jött össze a darabra” – emlékezett vissza Liptai Claudia, aki Pécsi Ildikó tanácsát követően felvételizett a Színművészetire. Ám első alkalommal nem járt sikerrel.

„Nem vettek fel, így Gór Nagy Mária Színitanodájában folytattam. Majd jött a Grease. Utána ismét megpróbáltam a Színművészetit, ahol mindhárom rostán átmentem és végül felvettek” – emlékezett vissza az ’ÉdesKettes’ – ben Liptai Claudia.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések