A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokallja a három évet a szolnoki Covid-osztály beteghordójára támadó férfi


Továbbra is börtönben marad az a középkorú férfi, akit nem jogerősen három év börtönre ítélt a Szolnoki Törvényszék azért, mert rátámadt az egészségügyi dolgozókra a szolnoki Hetényi Géza Kórház járványrészlegén. A Szegedi Ítélőtábla ugyanis egyetértett a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával és fenntartotta a férfi letartóztatását.


A börtönből aznap szabadult férfit koronavírus gyanúja miatt került a Covid-osztályra. Trágár szavakkal szidta az egészségügyi dolgozókat, majd az őt figyelmeztető beteghordót ököllel próbálta megütni, aki azonban ellépett az ütés elől.

A balhézó férfit a földre fektette, majd a biztonsági szolgálat segítségével lefogta a rendőrség helyszínre érkezéséig. A beteghordó a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért speciális törvényi védelemben részesül.

A férfi tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során és azt állította, hogy a kórházi dolgozók támadtak rá. A Szolnoki Járásbíróság azonban bűnösnek mondta ki, és három év letöltendőt szabott ki rá.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést felmentés, illetve a kiszabott büntetés enyhítése érdekében. Jelenleg az ügyben a Szolnoki Törvényszék előtt folyik a másodfokú eljárás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések