A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a szófás eset óta


Charles Michelnek álmatlan éjszakái vannak azóta, hogy a Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel való találkozón neki jutott szék, de az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek nem.


Rossz éjszakái vannak az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek azóta, hogy kedden kínos incidensbe keveredett Ankarában. Michel, valamint az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen azért jártak a török fővárosban, hogy Recep Tayyip Erdoğan elnökkel egyeztessenek.

A találkozóra azonban csak két széket biztosítottak, Von der Leyennek a szófán jutott hely. A sajtó által "sofagatenek" nevezett helyzetben Michel megdöbbent, de nem tette szóvá a törököknek, és át sem adta a helyét Von der Leyennek.

👉 "Nem titkolom, hogy azóta sem alszom jól éjszaka, mert folyamatosan újra lejátszódik a jelenet a fejemben" - mondta Michel a Handelsblattnak. Hozzátette, hogy ha lehetséges lenne, akkor visszamenne és helyrehozná a dolgot.


Az uniós vezető tisztviselők azután látogattak Ankarába, hogy az európai állam- és kormányfők két héttel ezelőtti virtuális csúcstalálkozójukon ismét az EU és Törökország kapcsolatának jövőjéről tárgyaltak. Von der Leyen a tanácskozás után azt mondta, hogy intenzív vitát folytatattak Recep Tayyip Erdoğan török államfővel, megpróbálták meggyőzni arról, hogy ne lépjen ki a nők és családon belüli erőszak felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések