„Komáromban az egészségügyi alapellátásban működő 16 praxisnak (felnőtt és gyermek háziorvosi, fogorvosi) – elismerve és segítve a Covid–19-vírus okozta veszélyhelyzetben végzett áldozatos munkájukat


👉 – egyszeri kétszázezer forint/praxis anyagi segítséget nyújt az önkormányzat”


– áll abban az előterjesztésben amit húsvét előtt fogadott el a város jobboldali polgármestere. Molnár Attila a veszélyhelyzeti felhatalmazás miatt egy személyben döntött a támogatásról, amelyre a városi tartalékból 3,2 millió forintot biztosítottak.

„Az orvosok folyamatosan – hétvégén is – oltanak, miközben ellátják a védekezéssel kapcsolatos egyéb feladatokat” – indokolták a döntés szükségességét az előterjesztésben. Az oltással kapcsolatos többletfeladatok, illetve a védekezéssel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére minden, az alapellátásban dolgozó praxis április 15-ig részesül az egyszeri kétszázezer forintos juttatásban. A polgármester egy videót is közzétett a döntésről, amelyben arról is beszámolt, hogy Komáromban némileg csökken az új fertőzöttek száma.

A fideszes városvezetés korábban adóelengedéssel is segítette a helyi vállalatok túlélését, a mostani kétszázezer forintos támogatással pedig a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak köszönik meg a szolgálatukat. A háziorvosi praxisokban és az oltópontokon

👉 a húsvéti hosszú hétvégén is folyamatos lesz az oltás,


a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központ is plusz juttatással ösztönzi az orvosokat a hétvégi munkára.

Magyarországon már minden ötödik ember megkapta a koronavírus elleni oltást, ezzel az egyik legjobban átoltott uniós ország vagyunk.