Hirdessen itt

Petry Zsolt elmondta a véleményét Gulácsiról, most meghurcolják a német klubjánál


Más német lapok arról írnak, hogy a magyar kapusedzőt sokan támadták a közösségi médiában, mert a Magyar Nemzetnek elmondta véleményét Gulácsi Péter posztjáról.

 
Délelőtt lapunk is szemlézte Petry Zsolt Magyar Nemzetben megjelent interjúját, amelyben a német Bundesligában szereplő Hertha BSC kapusedzője – Dárdai Pál segítője – elmondta véleményét Gulácsi Péter februári posztjáról, amelyben a magyar válogatott kapusa kiállt a szivárványcsaládok mellett, soha nem látott kommentháborút kirobbantva ezzel.

„Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet” – mondta Petry.

Ezt követően megjegyezte, hogy „elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét”.

„Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben”  – tette hozzá a kapusedző.

A sportolók közéleti állásfoglalásaival kapcsolatban Petry meglehetősen határozottan foglal állást: „A sportolókat, adott esetben Gulácsi Pétert azért szeretik az emberek, mert bravúrral véd, vagy megfog egy tizenegyest, és magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban. Teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak. Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom.”

👉 Az interjú végén a Hertha BSC stábtagja elmondta, hogy teljes mértékben a nemzeti, konzervatív oldallal szimpatizál társadalompolitikai kérdésekben.


„Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van” – mondta.

„A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy.

Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel.” – jelentette ki Petry Zsolt.

Az interjúnak úgy tűnik, nagy visszhangja lett Németországban. A Telex hétfő este arról ír, hogy Petry kijelentéseit német lapok is szemlézték, és arról számoltak be, hogy Petryt sok szurkoló támadta a fenti mondatok miatt a közösségi médiában. A dpa hírügynökség úgy tudja, hogy a tömegesen érkező kritikák miatt a Hertha vezetése elbeszélget az ügyről Petryvel.

Közben a Magyar Nemzet nem sokkal nyolc óra előtt lehozott egy közleményt Petry Zsolt kérésére. A lap azt írta, hogy a kapusedző árnyaltabban akarja kifejteni az álláspontját, és általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki az interjúból a szöveg egyeztetése során. Petry hangsúlyozza, hogy maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi véleményét, és hogy ő a szivárványcsaládokra nem tett hátrányosan megkülönböztető utalást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések