Elfogták a rendőrök azt a 20 éves turai férfit, aki késsel rabolt ki egy fiatal nőt Turán.


A bejelentést tevő 28 éves nő elmondta a rendőröknek, hogy kora hajnalban a zsámbéki úti buszmegállóban várta a menetrendszerinti járatot, amikor egy férfi bukkant elő egy romos épületből, majd késsel a kezében „pénzt vagy életet” felkiáltása után, arra kényszerítette, hogy adja át értékeit.

A nő annyira megijedt, hogy táskáját a benne lévő okmányokkal, és négyezer forintjával együtt odaadta támadójának, aki a szakadó esőben kerékpárjára pattant és sietősen távozott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a turai rendőrök a bejelentést követően részletes személyleírással rendelkeztek a feltételezett elkövetőről, hamar tudták kit és hol kell keresni. A helyi zsaruk egy órán belül hely-és személyismeretüknek köszönhetően megálltak egy turai ház előtt, ahol friss kerékpárnyomra bukkantak, ami tovább erősítette a gyanút, jó helyen járnak.

A férfi a ház egyik szobájában feküdt, a rendőrök kérdésére elmondta, hogy egész éjszaka otthon volt és aludt, azonban szinte friss, vizes ruhadarabjaival kapcsolatban nem tudott elfogadható magyarázattal előállni. A nyomozók kutatni kezdtek a házban, és megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, egy matrac alól pedig előkerült a rabolt női pénztárca is, benne a fiatal nő okmányaival.

A gödöllői nyomozók a 20 éves Sz. Jánost felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsították meg, majd kezdeményezték a letartóztatását.