Hirdessen itt

Pénzpörgetős csaló verte át a kasszásokat a Mammutban


Több pénztárost is átvert egy román férfi Budapesten, a Mammutban. Az esetre úgy derült fény, hogy a férfi visszakérte a néhány perccel korábban vásárolt termékek árát, a kasszában pedig hiány keletkezett.


A BRFK az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy egy hogy a 34 éves román állampolgárságú férfi úgy próbált pénzhez jutni az egyik II. kerületi bevásárlóközpont több üzletében is, hogy a végösszegtől kevesebb pénzt adott át a fizetésnél, majd amikor a kasszások ezt észrevették, visszakérte tőlük a pénzt, hogy átszámolja, és ha kell, kiegészítse.

A feltételezett elkövető a számolásnál ugyan elismerte a hiányt és kipótolta azt, ezalatt mégis, észrevétlenül néhány tízezret zsebre tett belőle. Mivel a trükkös vásárló az eladó előtt számolta újra az általa kiegészített pénzt, így azt már senki nem számolta át újra.

A férfi a vásárlás után néhány perccel meggondolta magát, és visszavitte a termékeket. Mivel azok még sértetlenek voltak, így a boltok mindegyike visszaadta a vételárat. A kifizetések után vették észre az eladók, hogy a kasszában hiány van; a három üzlet összesen százezer forinttal többet fizetett vissza így annál, mint amennyit a vásárló otthagyott.

A pénzpörgetős csalót még a bevásárlóközpontban elfogták és előállították a kerületi kapitányságra, ahol csalás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.​

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések