A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: A felső tagozatosoknak marad a digitális oktatás, a jövő hét közepén nyitnak a teraszok (videó)


Fontos bejelentéseket tett közösségi oldalán szerdán délután a miniszterelnök.

„Örömmel látjuk, hogy elértük a hárommillió oltást” – mondta Orbán Viktor szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban. A miniszterelnök szerint „jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással”, a kormány pedig az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg.

Ha ezt elérjük, és reményeink szerint ez a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok, ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját


– közölte. Mint mondta, azért, hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik. A vendéglátóhelyek november 11-étől voltak kénytelenek határozatlan időre bezárni, az éttermek azóta csak elvitelre adhatnak ételt, vendégeket nem fogadhatnak.

Az iskolák újranyitásával kapcsolatban Orbán jelezte, „csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk”, ezért türelmet és megértést kér a szülőktől.

Úgy döntöttünk, hogy április 19-én kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás


– jelentette be a kormányfő, hozzátéve, hogy a felső tagozatosoknak az iskola május 10-én nyílik meg, aznap, amikor a középiskolásoknak is.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések