A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ok nélkül támadt anyja élettársára egy füzesgyarmati férfi


A járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte egy 35 éves többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő füzesgyarmati férfi letartóztatását.


A munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező férfi édesanyjával és annak élettársával élt egy háztartásban Füzesgyarmaton. Idén április 18-án, a késő esti órákban az édesanyja kiment az udvaron levő mellékhelyiségbe, a férfi a távollétét kihasználva ismeretlen okból rátámadt a nő élettársára. A sértett arra ébredt, hogy a terhelt az ágya mellett áll, fél térde az ő mellkasán van és ütéseket mér a fejére, illetőleg azt megelőzően egy körülbelül 10 cm pengehosszúságú késsel megszúrta a combját.

A szobába visszatérő nő lelökte fiát a sértettről és telefonon segítséget kért. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás eszköze és módja, valamint az a körülmény, hogy a terhelt az ok nélküli támadást csak külső beavatkozásra hagyta abba, arra utal, hogy reális esélye volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásának.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés fokozott veszélye miatt került sor, illetőleg attól is alappal lehetett tartani, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné vagy arra törekedne. Ezért a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések