A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német rendőrök elől menekültek, balesetet szenvedtek


A bajor rendőrség szerint kivonta magát egy közúti ellenőrzés elől annak a BMW-nek a magyar sofőrje, amit április 12-ére virradóra akartak átnézni a bajor rendőrség járőrei Zwiesel városának közelében.


Az ellenőrző pontról elszáguldó sofőr nem sokkal ezek után egy kanyarban kisodródva felcsavarodott egy fára. Az autó vezetője és a mellette ülő utas szörnyet halt a baleset során, a tűzoltók a hátsó ülésekről öt sérültet emeltek ki a roncsból. Három életveszélyes állapotban levő magyar férfit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, a szomszédos Csehország légi mentői is részt vettek a sebesültek ellátásában. A bajor rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a roncsdarabokat; nagy valószínűséggel lopott volt a BMW, amin egy másik járműre kiadott hatóság jelzés volt felszerelve, ezért nem akart a rendőrökkel találkozni az autó vezetője.

A BR24 hírportál szerint a magyar sofőr BMW-je egy erdei úton sodródott a fák közé. A portál szerint a bajor rendőrség elismerte, a baleset előtt pár perccel üldözőbe vették az autót, mert az kikerült egy rendőrségi ellenőrzőpontot. Az autóról a rendőrök már akkor megállapították, hogy azon olyan rendszám volt, amit a Németországban vásárolt, de más országban forgalomba helyezendő járművekhez kiadott, úgynevezett kiviteli engedéllyel láttak el. A BMW-n leolvasott rendszámhoz tartozó engedély azonban már hónapokkal korábban lejárt, ráadásul azt egy 18 éves használt Mercedesre adta ki a hatóság, nem pedig egy új BMW-re. A rendőrség már a sofőr menekülésekor azt gyanította, lopott autóról lehet szó. A járőrök azt is látták, a limuzinban sokan ülnek, azt feltételezték, illegális bevándorlókat szállító embercsempész menekül előlük.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a BMW 130-150 km/h sebességgel csapódhatott bele egy fába. A német rendőrök a baleset idején nagyjából két kilométerre már lemaradtak a száguldótól, szem elől tévesztették a mellékútra letérő, menekülő autót. A roncsok között meghalt fiatal utast még nem tudták azonosítani, mint ahogyan a kórházba szállított öt sérült közül is csak két magyar állampolgárnak biztos a személyazonossága. A 29 éves magyar sofőrnél csak személyes iratok voltak, az autóról semmilyen okmányt nem találtak. Az ütközés következtében a BMW egyedi azonosító jelzései is megsérültek, szakértőket kellett bevonni, hogy azonosítani tudják, honnan származik, kié volt a balesetet szenvedett gépjármű. A bajor rendőrség szóvivője szerint a sofőr szökésének oka egyelőre még nem tisztázott, ezért speciális nyomozó csoportot állítottak fel az ügy kivizsgálására, melynek tagjai felvették a kapcsolatot a magyar rendőrséggel, az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Igazgatóság (NBI) Nemzetközi Stratégiai Osztály (Europol Nemzeti Iroda) munkatársaival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések