A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem távolíthatja el a velencei szakrendelő igazgatóját a Fidesz-ellenes polgármester


A megyei kórház irányítása alá került a sikeres intézmény


Függőben maradt a nyíltan Fidesz-ellenes velencei polgármester terve, hogy megszabadul a térségben fontos szerepet betöltő szakrendelő igazgatójától. Az intézmény átmenetileg a megyei kórház irányítása alá került, így a városvezető nem tud nyomást gyakorolni a számára nem szimpatikus szakemberre.

Oltóponttá nyilvánították a térségben népszerű és fontos szerepet betöltő velencei szakrendelőt. Egyelőre ez óvja meg Ferencz Pétert, az intézmény mögött álló Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy Gerhard Ákos polgármester megpróbálja őt elmozdítani a pozíciójából.

👉 A klinikai, 14 év megyei tiszti főorvosi és kórházi főigazgatói tapasztalattal rendelkező Ferencz Péternek, aki egyben a szakrendelő egyik létrehozója is, az az egyetlen bűne, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon Fidesz-színekben jelöltette magát.


A kistérségi járóbeteg-szakellátó létrehozása 2007-ben kezdődött, ekkor nyílt pályázati lehetőség arra, hogy a törvényi előírásnak megfelelő olyan szakellátó jöjjön létre, amelyet egy közhasznú nonprofit cég tulajdonol. 2008 és 2011 között összesen 23 ilyen jött létre az országban. A velencei nonprofit kft.-ben a velencei önkormányzat mellett kisebb arányban tulajdonosi részt vállalt hét másik település is, a cég élére pedig Ferencz Péter került.

A szakember a Magyar Nemzetnek korábban elmondta, a szakellátó rövid idő alatt bebizonyította, hogy megalapítása jó döntés volt, hiszen a járásból érkező betegek mellé hamarosan távolabbról is ellátogattak ide, az egyre fontosabbá váló térségi egészségügyi intézmény a 110-120 százalékos kihasználtságot érte el. 2018-ban a többletkapacitás kihasználásához forrást nyertek, amivel jól gazdálkodtak, mert 2019-ben már pozitívan zárták a mérleget.

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy 2017-ben az Állami Számvevőszék más egészségügyi intézményekével együtt átvizsgálta a cég működését is, három hibát talált, amelyet korrigáltak, és így az ÁSZ végül megfelelőnek találta a működést.

👉 A polgármester támadása tehát Ferencz Péter szerint szakmai eredetű nem lehet. Gerhard, mint azt megírtuk, arra presszionálta az ügyvezetőt, hogy hívja össze a társaság taggyűlését, hogy az szavazhasson Ferencz felmentésének napirendre vételéről, illetve a felmentéséről.


Hogy a szavazás eredménye mi lehetett volna, egyelőre nem derült ki.

– A szakrendelő a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően oltópontként állomása lett az országos oltási programnak – mondta a Magyar Nemzetnek Ferencz Péter. – Így a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház felügyelete alá kerültünk, tehát a szakrendelő ügyeiben nem az önkormányzat vagy a polgármester dönt. Hogy a rendkívüli jogrend feloldása után hogyan tovább, azt nehéz lenne megjósolni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések