A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem fizette a tartásdíjat a szarvasi férfi


Nem fizette a gyermekei után a tartásdíjat, és ezt a kötelezettségét a munkaügyi hivatalban le is tagadta – ezért emelt vádat a járási ügyészség egy 33 éves férfi ellen, akinek összesen 445 ezer forint hátraléka keletkezett.


Amennyiben a tartozását megfizeti, megszüntetik az eljárást, ha nem, akkor próbára bocsáthatják, vagy közérdekű munkára kötelezhetik.

A férfinak a most 11 és 9 éves gyermekei kapcsán a Szarvasi Járásbíróság 2014-es végzése alapján gyermekenként havi 12 ezer forint tartásdíjat kellett volna fizetnie az édesanyának, ennek azonban önhibájából nem tett eleget.

A férfi több cégnél is dolgozott, de a kötelezettségét nem jelentette be, és fizetéséből önként sem rendezte a tartásdíjat. A férfi tavaly év elején álláskeresési ellátás iránt nyújtott be kérelmet a kormányhivatalhoz, és valótlanul azt állította, hogy nincs bírósági végzéssel letiltható tartási kötelezettsége.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések