A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NB I: Rebrov nem tudja, mit hoz a holnap, de büszke csapatára


A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 28. fordulójában, így nem tudta biztossá tenni történetének 32. bajnoki címét – ugyanakkor erre az esélye a következő, Kisvárda elleni bajnokiján is megvan. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így értékeltek a vezetőedzők.


Az FTC trénere, Szerhij Rebrov úgy érzi, ellenfelük jócskán megnehezítette a dolgukat.

„Mindig nagyon nehéz a Puskás Akadémia ellen játszani. Már többedik alkalommal történt meg az, hogy az elején gólt kaptunk, és utána futottunk az eredmény után. Büszke vagyok a csapatra, hiszen a fiúk ma is nyerni akartak, de nagyon nehéz egy ilyen igazán rendezett együttes ellen játszani.”

A zöld-fehérek mestere elmondta, nem csalódott amiatt, hogy csapata még nem biztosította be elsőségét a bajnokságban – hiányérzete más miatt van az ukrán szakvezetőnek.

„Nagyon nehéz ilyen hosszú ideig zárt kapuk mögött játszani, mivel én nem tudom megadni a játékosoknak azt a motivációt, amit a szurkolók jelentenek.”

Az FTC vezetőedzőjét a sajtótájékoztatón megkérdezték a saját jövőjével kapcsolatban. Rebrov szűkszavúan reagált.

„Egyéves élő szerződésem van a Ferencvárossal. Még én sem tudom, mit hoz a holnap.”

„Meg szeretném köszönni a csapatom hozzáállását a mai mérkőzéshez. Megpróbáltuk megnehezíteni a Fradi ünneplését – amit szívből kívánunk nekik, hogy megtörténjen, de nem szerettük volna azt, hogy ez ma következzen be” – kezdte értékelését a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt, aki szerint csapata nagy fejlődésen ment keresztül.

„Oda jutott a csapatom, hogy csalódott tudok lenni egy ilyen eredmény után, mint a mai. De nem szeretnék szemtelen lenni, nagy alázattal jöttünk az FTC otthonába.”

A felcsútiak trénere úgy véli, csapata nem kaphatja ajándékba a bajnoki ezüstérmet, ám reális esélye van a második hely megtartására.

„Azt érzem, hogy még nagyon sok munkám van: a csapat játékán van még javítanivaló. De ha ilyen lesz a hozzáállásunk a következő öt fordulóban, mint ma, akkor nem félek attól, hogy ne tudnánk elérni a második helyet.”

LABDARÚGÓ NB I - 28. FORDULÓ

Ferencváros–Puskás Akadémia 1–1 (0–1)

Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Bognár

Gólszerző: Laidouni (77.), ill. Nunes (7.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések