A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NB I: Budapesten nyert az MTK ellen a Kisvárda


Masszív védekezéssel és szép fejes góllal nyert a Kisvárda az MTK otthonában a labdarúgó NB I 30. fordulójában, ezzel fellépett a negyedik helyre.

Az ötödik és hatodik helyen egymás mögött 39-39 ponttal álló két együttes találkozott a Hungária körúton, a kiesés réme tulajdonképpen egyiket sem veszélyeztette már, így a motivációjuk leginkább az lehetett, hogy adott esetben még elcsíphetnek egy Európa-ligás-indulást érő helyezést.

Az utolsó pillanatban változott az MTK kezdőcsapatba, a bemelegítésnél ugyanis megsérült Bojan Miovszki, így a helyét a középcsatár posztján az eredetileg a cserék közé jelölt Varga Roland foglalta el. Erre a mérkőzésre 4–3–3-mas taktikai formációt választott Michael Boris vezetőedző az MTK-nak, a három középpályás közül azonban Kata Mihály némiképpen hátrébb helyezkedett, mint Szrdjan Dimitrov és Kanta József. Utóbbi 37 évesen már kevés játéklehetőséget kap, az NB I-ben 2019 tavaszán volt legutóbb kezdő, de ezúttal bölcs döntés volt a kezdőcsapatba állítása, jól futballozott, amíg bírta erővel.

Az első félidő első fele kiegyensúlyozott játékot hozott, itt is, ott is akadt helyzet, a kisvárdai kapusnak, Dombó Dávidnak kétszer is nagyot kellett védenie, de Anton Kravcsenko révén a szabolcsiaknak is volt számottevő lehetőségük. A helyzetek után fél órához közeledve aztán a gól is megjött: a vendég Kisvárda szerzett előnyt, Lazar Csirkovics fejelt a kapuba.

Addig is az MTK volt inkább a kezdeményező fél, a gól után pedig nagyon visszaállt a Kisvárda, egyértelműen a kék-fehér együttes birtokolta többet a labdát, hajtott az egyenlítésért. A 38. percben Prosser Dánielnek kínálkozott óriási lehetősége a gólszerzésre, a tizenhatoson belüli ballábas bombáját nagy bravúrral, lábbal védte Dombó. Ám ezt leszámítva a szünetig nem volt több igazán nagy lehetőség az egyenlítésre, noha a Kisvárda csak másodpercekig tudta megtartani a labdát, és talán túlságosan is került minden kockázatvállalást. Csak Sassá maradt elöl a vendégektől, és kevésszer jutott el hozzá a labda, amikor pedig eljutott, sokszor rossz döntést hozott a brazil csatár. Nem tudta megtartani a labdát, vélhetően ezért a második félidőt már jobbszélsőként kezdte, hátha ott jobban érvényesül a gyorsasága, és Driton Camaj lett helyette az ék.

Erőltette a támadásokat az MTK, de igazi gólszerzési lehetősége kevés volt, jól zárt a kisvárdai védelem. Ígéretes kontrákat is tudtak vezetni a vendégek, és ha jobban koncentrálnak, le is zárhatták volna a meccset. Ezt nem tették meg, és a 64. percben majdnem ráfizettek: Varga Roland 23 méteres szabadrúgása után a lécen csattant a labda, onnan pattant Dombó hátára, onnan meg a mezőnybe.

A mérkőzés hajrájában mindent egy lapra tett fel a házigazdák szakmai stábja, átállt a csapat a  háromvédős rendszerre, de sokatmondó, hogy Varga Roland pontrúgásán kívül nem tudott helyzetet kialakítani. Az MTK úgy szeret futballozni, ha van tere a futáshoz, de ettől a lehetőségtől megfosztotta Supka Attila csapata. Így abban bízhatott csak, hogy egyszer hibázik hátul a Kisvárda – ám ezt a szívességet sem tették meg a piros mezesek, akik megőrizték előnyüket, így meg is előzték riválisukat a tabellán. 0–1

LABDARÚGÓ NB I - 30. FORDULÓ

MTK Budapest–Kisvárda 0–1 (Csirkovics 26.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Pillók

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések