Tizenkét buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegét törte be két fiatal férfi Békéscsabán. Csúzlival lőttek ki üveggolyókat, így okozták a tetemes kárt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.


Békéscsabán február 16-a és 17-e között tizenkét buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegeit törték be. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a térfigyelő kamerák felvételei alapján, valamint a városban dolgozó közterület-felügyelők és lakossági bejelenések segítségével két nap alatt azonosították, majd elfogták azokat a fiatal férfiakat, akik a gyanú szerint a tetemes kárt okozták.

Három fiatalembert állítottak elő, kihallgatásukkor tisztázódott, hogy ketten követték el a bűncselekményeket. Csúzlival lőttek ki üveggolyókat és így céloztak nagyobb üveg felületekre. Csak a buszmegállók javíttatása több mint 3 millió forintba került, a hajóban és az épületben pedig összességében több százezer forint kár keletkezett. A rendőrség a 20 és 21 éves fiatalembereket felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait kedden továbbították az ügyészségre – adta hírül a police.hu.