A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megnyitották a második balatoni autós tesztállomást


A hét eleje óta már a tó északi partjára tartó autósok is elvégeztethetik magukon a koronavírustesztet, ugyanis a 71-es főút balatonakarattyai MOL-kútjánál megnyílt a Balaton második és egyben az üdülőkörzet harmadik PCR-tesztelési pontja – írja a Digital Hungary magazin írására hivatkozva a Hírbalaton.hu.


Mint ismert, elsőként Siófokon, majd Veszprémben lehetett igénybe venni PCR-tesztet, hamarosan mindkét helyen lehetőség lesz antigén-kimutatásra is.

👉 A teljes tesztelési folyamat érintésmentes, a fizetés a helyszínen bankkártyával történhet, kérésre a számla a regisztrációkor megadott e-mail címre elektronikusan érkezik.


A már több országban is alkalmazott, úgynevezett autós áthajtásos koronavírus-tesztelési ponthoz csak személygépkocsival vagy kisbusszal érkezhetnek az előre jelentkezettek, akik a vizsgálat idején a gépkocsijukat nem hagyhatják el. Mint megtudtuk, a tesztállomás által küldött negatív eredmény alkalmas a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt karantén alóli mentesség igazolására. A Digital Hungary közlése szerint hamarosan a Balatonalmádin áthaladó autósok is teszteltethetik magukat, és úgy tudjuk, hogy a korlátozások feloldása után várható forgalomnövekedés a tó déli partján is indokolttá teszi újabb, fizetős tesztállomások megnyitását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések