A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már a diákokat kísérő nőkön sem lehet fejkendő Franciaországban


A francia Szenátusban kedden kezdődött meg az a várhatóan kéthetes periódus, amelyben megvizsgálják a „Köztársaság Alapelveinek Tisztelete” törvényjavaslatot, közismertebb nevén a „szeparatizmus elleni törvénytervezetet”.


Az ülés első napján a konzervatív többségű szenátus elfogadta a törvényjavaslatnak azt a módosítását, amely nem csak a diáklányok fejkendőviselését tiltaná az iskolai foglalkozások alatt, hanem a gyerekeket iskolába kísérő anyák, nők számra sem engedélyezné azt.

Jean-Christophe Lattès, az „Allah hatalmas, de a Köztársaság is” című könyv szerzője támogatja a szenátus döntését, amely egy évek óta húzódó társadalmi vitára tesz pontot.

„A laicitás és a köztársaság értékeinek tisztelete mindenki számára kötelező, beleérve a gyerekeket iskolába kísérő édesanyákat is, hogy megvédjük a gyerekeket a doktrinális vallási szimbólumoktól” – mondta Lattès.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések