A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lopássorozat: több dolgot is elvitt egy férfi Szolnokon


Pénztől kezdve késeket, bizsukat, szerszámokat és laptopokat is ellopott egy 51 éves férfi Szolnokon.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy szolnoki lakos tett bejelentést a rendőrségre 2020. szeptember 7-én, mert a délelőtti órákban ismeretlen személy ment be az ingatlana udvarára, majd a lakóépületbe bejutva laptopokat, akkumulátort és némi aprópénzt tulajdonított el.

Az előző bűncselekmény bejelentését követően az egyenruhásoknak újabb helyszínre kellett vonulniuk. Egy helyi lakos azt panaszolta, hogy 2020. augusztus 31. és 2020. szeptember 8. közötti időszakban a szolnoki ingatlana melléképületének falát bontotta ki az ismeretlen személy, ahonnan késeket, szerszámokat, edényeket tulajdonított el.


A nyomozók aprólékos helyszíni szemléket végeztek, majd adatokat gyűjtöttek és kamerafelvételek elemzését követően a feltételezett elkövető személyazonossága ismertté vált, amit az időközben megérkező igazságügyi ujjnyomszakértői vélemény is megerősített.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 51 éves férfit, akinek a terhére – a fentieken túl – további gyanúsításokat is közöltek a nyomozók. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis, a jogsértő 2020. október 22-én a délelőtti órákban ment be egy szolnoki lakóházba.

A férfi a megalapozott gyanú szerint, a házból készpénzt, bizsukat, manikűrkészletet, internetes eszközöket, továbbá egy ékszertartó dobozt – melyben kagyló és gyöngyök voltak – kísérelt meg eltulajdonítani. A lakásban tevékenykedő gyanúsítottat a tulajdonos tetten érte, így a jogsértő az összekészített értékek hátrahagyásával távozott a házból.

A nyomozóhatóság a gyanúsított őrizetbe vette, majd az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. A lopási cselekmények elkövetése miatt indított büntetőeljárásban a szolnoki rendőrök elvégezték a szükséges nyomozási cselekményeket és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések