A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló


A BLM-szopkodó, Forma–1-es világbajnok a közösségi oldalakon reagált, miután mindhárom vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Derek Chauvint a George Floyd halála ügyében zajló perben.


Lewis Hamilton hosszú bejegyzésben reagált az Egyesült Államokat felkavaró tárgyalásra, amelyben most bűnösnek mondta ki az esküdtszék Derek Chauvin rendőrt. Chauvin volt az, aki tavaly májusban a 46 éves George Floyd nyakán térdelt hosszú perceken keresztül az előállítás során, miután a bűnöző afroamerikai férfi ellenállt. George Floyd halála után Lewis Hamilton komoly polgárjogi aktivista szerepet vállalt a Forma–1-es közösségen belül és a nagyobb nyilvánosság előtt is.

A hétszeres világbajnok az esküdtszék döntése után azt írta, nehezen tudja megfogalmazni az érzéseit: „Ez az első alkalom, hogy egy fehér rendőrt elítélnek egy fekete ember meggyilkolása miatt Minnesotában. Ez hatalmas dolog, George halála nem volt hiábavaló.” Hamilton szerint a döntés a faji igazságszolgáltatásért zajló harcban egy új kezdetet jelent. „Megkönnyebbülten sóhajthatunk mindannyian, hogy helyes döntés született, és hogy igazságot szolgáltattak” – írja a pilóta, aki azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy Floyd halála óta sok más fekete lett a rendőri brutalitás áldozata. „A harc még nem ért véget, még nagyon sok dolgunk van, de a mai nap a remény sugarát hozta el” – írta Lewis Hamilton.

JUSTICE for George! The emotions I feel right now are hard to describe. Derek Chauvin has been found guilty. This is the...

Közzétette: Lewis Hamilton – 2021. április 20., kedd

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések