A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kovács Kokó István: Nem azért leszek főtitkár, hogy a magyarok javára csaljanak a bírók


Kovács Kokó István, a nemzetközi szövetség újonnan kinevezett főtitkáraként az amatőr ökölvívás olimpiai részvételéért küzd.


A DIGI Sport híradójának adott interjújában arról beszélt, hogy igyekszik a magyar bokszon is segíteni, de nem azzal, hogy a jövőben a mi javunkra csaljanak a bírók. A probléma kezdeteiről is megvan a véleménye.

„A 2016-os riói olimpia kapcsán eltiltottak 36 bírót, aztán óriási pénzügyi visszaélésekre is fényt derítettek a különböző vizsgálatok, elképesztő mennyiségű számlaszáma volt a szövetségnek, ide-oda utalgattak, nem sportcélokra költöttek, és az alapszabályt is ezer ponton megszegték.”

Umar Kremljov és Kovács István személyében az AIBA-nak most már olyan elnöke és főtitkára van, akiket sürget az idő, mivel a boksz 2024-es olimpiai részvételéről már idén ősszel döntés születhet.

👉 Nem csak egy bemutató, egy powerpoint keretében kell bizonyítanunk, hanem valóban, az irodai munkavégzésben, a pénzügyi átláthatóságunkban, a szabályrendszerünkben, a bíróink felkészültségében, mindenben fejlődnünk kell arra a szintre, hogy elfogadható társai, családtagjai legyünk újra a nemzetközi olimpiai szövetségnek


– nyilatkozta Kovács István.

Az új AIBA a nemzeti szövetségekkel szakmai szinten is komoly együttműködést tervez, és Magyarországon is létrehozna egy edzőközpontot.

„Én nem abban látom a nagy előnyét annak, hogy én ennek a sportágnak az egyik legmagasabb pozícionált sportdiplomatája vagyok, hogy majd akkor a magyarok javára fognak csalni a bírók. Ez borzalom! Én abban bízom, hogy a magyar ökölvívás eléri azt a színvonalat, amiben a 90-es években voltunk, amikor kimentünk egy olimpiára, és három érmet hoztunk, vagy elmentünk egy Európa-bajnokságra, és három-négy éremmel tértünk haza.

Szeretném, ha a magyar ökölvívók saját tudásból, saját tehetségből úgy készülnének fel, hogy jogosan utazzanak majd haza érmekkel a versenyekről.”Kokó a főtitkári munkát Svájcban fogja ellátni, ezért az egész családjával Lausanne-ba költözik. Onnan harcol tovább a sportág tisztaságáért és olimpiai szerepléséért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések