A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: megérkezett a vasárnap reggeli magyar jelentés

Ma 6296 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 720 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 206 beteg, így az elhunytak száma 23 417 főre emelkedett.

Egy nap alatt 6296 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a koronavirus.gov.hu friss adatai szerint. Az új esetek száma magasabb, mint a húsvéti időszakban, amikor kevés tesztet végeztek, de alacsonyabb, mint az ünnepek előtt volt. A 7 napos mozgóátlag dinamikus csökkenés után 5000 fő közelében stabilizálódik, de ahogy kiesnek a húsvéti alacsony adatok a következő napokban, úgy állhat újra kissé emelkedő pályára az átlag (átmenetileg).

Ezt a technikai hatást figyelmen kívül hagyva összességében elmondható, hogy a járvány csúcsán látott 10-11 ezer fő közötti napi esetszámokat úgy tűnik, hogy magunk mögött hagytuk, de a csökkenéssel együtt is egy gyorsan terjedő járvány képét látjuk. A húsvét utáni, újra megemelkedő tesztelés időszakában átlagban (vagyis az elmúlt 4 nap átlagában) 6000 feletti az új esetek száma.

A járvány csúcshoz képesti lassulását jelzi az is, hogy a pozitív tesztek aránya trendszerűen csökken. Közel 37 ezer tesztet végeztek egy nap alatt, amiből 17%-os pozitivitási ráta adódik.

Egy nap alatt 206 fő hunyt el, ami alacsonyabb, mint az elmúlt napok adatai, azonban a 7 napos mozgóátlag továbbra is 240 fő felett van. Ez lesz az az adat, amelyik sajnos utoljára indul trendszerű csökkenésnek a járványmutatók közül.

10 484 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 290-en vannak lélegeztetőgépen. Csökken tehát a kórházban ápoltak és a lélegeztetettek száma is, ami szintén arra vall, hogy a járvány terjedése lassul.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 835 894 fő, közülük 1 197 685 fő már a második oltását is megkapta.

A magyar lakosság 28%-a már kapott oltást, legalább egyet. A szakemberek 80% közelébe teszik a nyájimmunitás szintjét, ráadásul nagy biztonsággal csak két oltás ad magas védettséget.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések