A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kari Geri egy CEU-s, melegjogi aktivista szabadon engedéséért kampányol


Beke István és Szőcs Zoltán, a két erdélyi bebörtönzött honfitársunk nem jutott eszébe... Inkább egy genetikai selejt soros-ügynök miatt picsog a Facebookon.


Ezt írta a Facebookon:

Csatlakozom a Free Ahmed Samir mozgalom mai nemzetközi demonstrációjához. Ma épp két hónapja, hogy az egyiptomi hatóságok letartóztatták Ahmed Samir Santawyt a CEU mesterszakos hallgatóját, aki az egyiptomi nők reproduktív jogainak történetét kutatta. Ahmed jelenleg immár harmadjára meghosszabbított előzetes letartóztatását tölti, jogi képviselet nélkül. Azzal vádolják, hogy "terrorista szervezethez csatlakozott", "terrorista szervezetet finanszírozott" és "hamis információkat terjesztett a közösségi médiában". Ezek a vádak alaptalanok, és Ahmed szabadon bocsátása érdekében az Amensty International, valamint számos más szervezet, nemzeti és európai politikus is szót emelt. A tudományos kutatás nem bűncselekmény, ellenkezőleg: nemzetközi egyezmények által garantált emberi jog. Szabadságot Ahmed Samirnak!



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések