A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jól alkalmazza Magyarország az egyetlen hatásos fegyvert


„Húsvét üzenete mindig az, hogy megújulunk, feltámadunk és az örök életre készülünk”


Rendkívüli jelentőségű, hogy kétmillió honfitársunk már megkapta a védőoltást, mert ez azt jelenti, hogy Magyarország nagyon jól alkalmazza az egyetlen hatásos fegyvert a világjárvánnyal kapcsolatban – mondta Kásler Miklós az Életközelben legújabb adásában. Az emberi erőforrások minisztere a jelenlegi járványhelyzet mellett beszélt a pedagógusok rendkívüli oltásának várható eredményéről, a Nemzeti Egészségügyi Programról, valamint a Húsvét legfontosabb üzenetéről is.

Nagy öröm, hogy a kormány biztosította a világ minden tájáról a vakcinákat – közölte Kásler Miklós a kétmillió beoltott magyarral kapcsolatban. A miniszter hozzátette: az oltásokat a szállítások ritmusában, rendkívül gyorsan, határozottan és szervezetten kell az emberekhez eljuttatni.

Az oltópontokkal kapcsolatban kifejtette:

👉 amikor kétmillió embert kell mozgatni, bizonytalanságok szórványosan lehetségesek, azonban az oltakozás szervezetten és gyorsan zajlik hazánkban.


A pedagógusok rendkívüli oltási programjáról elmondta, hogy

👉 április elseje és tizedike között a 142 ezer pedagógus, illetve iskolában dolgozó munkatárs fogja megkapni a vakcinát.


Kásler Miklós a beszélgetés során kitért a nemzeti programok közül a gyermekvédelmi programra is, amely meglátása szerint az egészségügy rendkívüli terhei ellenére jól halad.

A beszélgetés végén a miniszter megosztotta gondolatait a Nagyhéttel kapcsolatban: Húsvét üzenete mindig az, hogy megújulunk, feltámadunk és az örök életre készülünk. Támogassuk egymást, vegyük tudomásul, hogy segíteni tudunk embertársainkon, higgyünk abban, hogy túljutunk ezen a nehéz időszakon és reménykedjünk abban, hogy folytatni tudjuk az életünket úgy, vagy még emelkedettebb módon, mint eddig – üzente mindenkinek a tárcavezető.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések