Hirdessen itt

Izraeli kutatók szerint a Pfizer vakcináját is ki tudja cselezni a dél-afrikai mutáns


Szombaton egy 400 fő körében elvégzett kutatás eredményeit tették közzé Izraelben, amely szerint a való életben vett minták alapján a dél-afrikai koronavírus-mutáns képes lehet áttörni a Pfizer vakcinája által nyújtott védelmen bizonyos esetekben – számol be a hírről a Reuters.


A kutatást közel 400 olyan ember körében végezték el, akiket az első vagy második dózis vakcina beadását követő 14 vagy annál több nap után koronavírussal diagnosztizáltak. A kontrollcsoport ugyanennyi emberből állt, ők is koronavírussal voltak fertőzve, de nem voltak beoltva, emellett egyezett a kutatásban részt vevők életkora és neme is.

A Tel Aviv Egyetem és a Clalit egészségügyi szolgáltató közös kutatása szerint a fertőzöttek körének mintegy 1%-ánál azonosították a dél-afrikai mutációt. Ez alapján a kutatók arra jutottak, hogy bizonyos esetekben ez a mutáns képes áttörni a Pfizer vakcinája nyújtotta védelmen. Az eredményeket árnyalja azonban, hogy azok szakmai hitelességét más orvosi szaklapok még nem erősítették meg, ez még hátravan.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések