A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Igaly Diánát az EMMI saját halottjának tekinti


Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövőt, a magyar sport kiemelkedő alakját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti – áll a minisztérium lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írták: személyében a magyar sport egy kiemelkedő alakját veszítette el.


👉 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) saját halottjának tekinti az ötvenhat évesen koronavírusban elhunyt Igaly Diánát, a magyar sportlövészet legnagyobb alakját.


Ahogy közleményükben írták: Igaly Diána pályafutása első nagy sikereként női skeetben 1983-ban aranyérmet nyert a junior Európa-bajnokságon. Az EMMI emlékeztetett: a továbbiakban sorra ért el kiemelkedő eredményeket: megannyi dobogós helyezés mellett két-két egyéni és csapatvilágbajnoki címet ünnepelhetett, míg az Európa-bajnokságokon hat aranyérmet szerzett. Sydney-ben 2000-ben még olimpiai bronzérmet szerzett, míg

👉 2004-ben Athénban pályafutása megkoronázásaként az olimpiai dobogó legfelső fokára állhatott fel.


2000-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntették ki, 2004-ben pedig az érdemrend tisztikeresztjét kapta meg.

Igaly Diána sportvezetőként 2013 és 2016 között tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének, aktívan részt vett a MOB Sportolói Bizottság munkájában is. 2013-ban a magyar koronglövők szakágvezetője lett, haláláig betöltötte a Magyar Sportlövők Szövetségének alelnöki posztját. 2019-ben a szövetségtől életműdíjban részesült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések