Hirdessen itt

Hosszú évekig nem szabadulhat a barátja gyermekét szexuálisan zaklató férfi


Elsőfokon 15 év szabadságvesztésre ítélték a férfit.


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetések helybenhagyására tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki fenyegetéssel kényszerített szexuális cselekményre egy gyermeket. A részletekről a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatta hírportálunkat.

Az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 15 év szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott bizalmas kapcsolatot alakított ki gyermekkori barátjának fiúgyermekével, akit 8 és 9 éves kora között közös lakóhelyükön több alkalommal szexuálisan zaklatott és fenyegetéssel szexuális cselekmény végzésére illetve annak eltűrésére kényszerítette.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés tartama arányos és a foglalkozástól eltiltás alkalmazására is törvényesen került sor. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések