Hirdessen itt

Hihetetlen felelőtlenség: kerti slaggal lopta a gázt egy pásztói férfi


Pásztón három családi házban és egy mezőgazdasági telepen találtak illegális áram- és gázvételezést a nyomozók.


A police.hu tájékoztatása szerint állampolgári bejelentés alapján, összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök április 14-én egy pásztói férfi ingatlanjaira lopás és közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt.

A rajtaütésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály nyomozói és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztály technikusai vettek részt.

A kutatás és a szemle során a rendőrök a szolgáltatók szakembereivel közösen nézték végig az ingatlanokat, melyekben házilag kialakított áram- és gázvételezést fedeztek fel.

Volt olyan hely, ahol közvetlenül a ház fala mellett, ugyanakkor a föld felett, egy kerti locsolócsőben vezették el a gázt, kitéve azt az időjárás viszontagságainak.

Az ingatlanok tulajdonosának célja mindegyik esetben az volt, hogy a szolgáltatók mérőóráit megkerülje, és így befolyásolja a szabályos közmű-bekötéseket, lecsökkentve ezzel a havi díjakat. Ezzel azonban feltehetőleg nemcsak saját családja életét veszélyeztette, hanem a környéken lakókét is.

A szolgáltató kára egyelőre még szakértői kérdés, ugyanúgy, ahogy annak megállapítása is, hogy fennállt-e a közveszély.

A jelenleg folyamatban lévő szakértői vizsgálatot követően várható a férfi gyanúsított kihallgatása

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések