A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétmillióan kaphatják meg az oltást június elejére


A miniszterelnök reméli, hogy április 19-re elérjük a három és fél millió beoltottat


– A legutóbbi nemzeti konzultáción az emberek kinyilvánították véleményüket az újranyitást illetően. Kiderült, hogy először az iskolák, később az éttermek, majd a szállodák és a jeggyel látogatható kulturális intézmények, mozik, konditermek nyitását szorgalmazzák – mondta el Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök reméli, hogy április 19-re elérjük a három és fél millió beoltottat, így a következő lépéseket is megléphetjük.

– Ha május elejére sikerül a négymillió beoltottat elérni, közel leszünk ahhoz, hogy mindenki, aki a mai napig regisztrált, megkaphassa az oltást.

👉 Május elejétől számítva egy hét, tíz nap alatt további egymillió vakcina beadása történik meg, akkor már ötmillió beoltottal számolhatunk, május közepére pedig a hatmilliót is elérjük, a hónap harmadik hetére pedig már hétmillió beoltottat remélünk


– fejtette ki Orbán Viktor. – Ez azt jelenti, hogy június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgárból képesek leszünk hétmilliót beoltani. Én csak attól tartok, hogy nem lesz annyi regisztrált és magát beoltatni akaró ember, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll majd – tette hozzá a miniszterelnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések