A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fegyveramnesztiát hirdettek Csehországban, valaki visszavitt egy tankot


Ezen még a rendőrök is ledöbbentek.


Egy Hradec Králové-i férfi a cseh országos fegyveramnesztia keretében átadott egy rózsaszín T-34-es szovjet harckocsit, valamint egy SZD-100-as önjáró löveget.

👉 Amikor videót forgattunk a fegyveramnesztiáról, és azzal a túlzással éltünk, hogy még tankot is elfogadunk, nem gondoltuk, hogy embereket tényleg erre ösztönzünk. Bemutatunk pár átadott tárgyat: egy SD-100-as önjáró löveget és egy T34-85-ös harckocsit


– írta a rendőrség a közöségi oldalain a Prague Morning szerint.A lap arról is ír, hogy a férfi birtokában voltak ezek a 90-es évek óta, úgy gondolta, hogy teljesen jogszerűen, abban viszont nem volt biztos, hogy rendesen deaktiválták-e őket. A rendőrök úgy találták, hogy ártalmatlanok, de a jelenlegi szabályokkal nem teljesen egyezve deaktiválták őket. A férfi kapott egy kis időt ezt megoldani, de egyébként tarthatja a garázsában a járműveket.

A cseh fegyveramnesztia január végén kezdődött, július végéig tart, szóval lehetnek még meglepetések. A hatóságok azt szeretnék elérni, hogy legalizálják a szükséges papírok nélkül az emberek tulajdonában levő fegyvereket. Már amelyikkel korábban nem követtek el bűncselekményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések