Hirdessen itt

Ez volt Törőcsik Mari végakarata a temetéséről


Törőcsik Mari már évekkel ezelőtt rendelkezett a búcsúztatójáról, illetve végső nyughelyéről. Különleges ember volt, a temetéséről is rendhagyó módon gondolkodott.


Péntek hajnalban hosszú betegeskedés után elhunyt Törőcsik Mari. Halálának híre az egész országot megrendítette, így rengeteg pályatárs, politikus, ismert személy emlékezett meg róla.

Törőcsik Mari 2018-ban akkor arról beszélt, egyetlen vágya, hogy a halála után újra találkozhasson megboldogult férjével, Maár Gyulával – a Fekete-tengerben.

„Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – írja Bérczes László a művésznővel készült beszélgetőkönyvében, amelyben kifejtett elképzeléseit a saját búcsúztatójáról.

Az, hogy végül valóban így – vagy más módon – helyezik-e végső nyugalomra a Nemzet Színészét, egyelőre nem tudni, de várhatóan a temetéssel kapcsolatos részletek is napvilágot látnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések