A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Előzetesben a biofűvel kereskedő miskolci pár


A kábítószer hatása alatt álló férfi menekülni próbált, amikor rajtuk ütöttek.


Elrendelte a Miskolci Járásbíróság a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik több hónapja árulhattak új pszichoaktív szereket a borsodi megyeszékhelyen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak több mint fél éve értékesíthették a „biofű” és „muro fű” elnevezésű új pszichoaktív szereket ismerőseik körében miskolci lakásukon. A gyanúsított férfi az intézkedés elől megpróbált megszökni, azonban elfogták. A gyorstesztes vizsgálat alapján valószínűsíthető, hogy korábban THC-tartalmú kábítószert fogyasztott.

A gyanúsított férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklásának bűntette, a nő ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A cselekmények a férfi esetében akár 7 és fél évig, a nő esetében 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. A cselekmény jellegére figyelemmel feltehető, hogy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnák, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. Ez ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések