A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dömötör Csaba: A magyar sajtó sokszínű, minden vélemény utat tör magának


– A médiatanácsban, amelynek a működését közelről láthattam, 2010 óta csak fideszesek ülnek – mondta napirend előtti felszólalásában Brenner Koloman, a Jobbik képviselője. 

Úgy vélte, a Fidesz politikusai attól tartanak, hogy ha csak egy ellenzéki ülne a tanácsban, több bűncselekményre derülne fény. Ezután arról beszélt az ellenzéki politikus, hogy Varga Judit brüsszelita ármánynak nevezte a sajtószabadság apadásáról, megszűnéséről szóló baloldali kritikákat. – Minden tisztességes jobboldali is ránk fog szavazni, mert Önök leépítették a sajtószabadságot – hangoztatta a képviselő.

👉 – Mintha 2010-ben történt vitákat emlegetett volna fel, úgy bírálja a magyar sajtószabadságot


– mondta Dömötör Csaba válaszában, majd közölte, olyan „civilek” voltak a baloldali kormányzás idején a médiaszabályozás élén, mint például Ujhelyi István.

👉 – A magyar sajtó sokszínű, minden vélemény utat tör magának, és minél sokszínűbb a magyar nyilvánosság, annál hangosabban óbégatnak a sajtószabadságról


– jelezte az államtitkár, majd hozzátette: – Nem mi rontottunk be a szerkesztőségbe, nem mi bojkottálunk médiumokat, és nem mi fenyegetünk újságírókat, hanem Önök.

👉 Hol voltak akkor a nemzetközi szervezetek, amikor Medgyessy Péter azt mondta, ha kell valakinek tévé, vegyen magának?


– mutatott rá a Fidesz politikusa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések