A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) szakmai bizottsága kijelölte az induló csapatot az április 19-én kezdődő varsói Európa-bajnokságra, amelyen 8 kötött- és 5 szabadfogású, valamint 4 női versenyző vehet alkotja a magyar csapatot – áll a szövetség legfrissebb hírlevelében.


A 2019-es nur-szultani világbajnokságon tokiói kvótát szerző mind a négy magyar birkózó szőnyegre lép a lengyel fővárosban, így a 2013-as világbajnok, itt vb-5. Sastin Marianna (62 kg), a szabadfogású vb-bronzérmes Muszukajev Iszmail (65), valamint a kötöttfogású testvérpár, a vb-első, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (77) és a vb-második, Eb-győztes Lőrincz Viktor (87) egyaránt megméreti magát az ötkarikás felkészülés jegyében. A márciusi budapesti európai olimpiai kvalifikáción befutó, vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (67) ezúttal nem indul.

Azért akad még egy világbajnok (2009-ből) a küldöttségben: az immár 38 éves Kiss Balázs (97) Szőke Alex mögött, Szilvássy Erik előtt a második helyen zárt a múlt heti hazai válogatón, s ezzel ugyan lecsúszott a májusi, szófiai olimpiai világkvalifikációról, de a teljesítménye Eb-szereplést ért. Nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó nagy nemzetközi megméretése!

A varsói Európa-bajnokságon részt vevő magyar csapat

Kötöttfogás
60 kg: Andrási József, 63 kg: Torba Erik, 67 kg: Krasznai Máté, 72 kg: Fritsch Róbert, 77 kg: Lőrincz Tamás, 82 kg: Szabó László, 87 kg: Lőrincz Viktor, 97 kg: Kiss Balázs

Szabadfogás
61 kg: Vilhelm Richárd, 65 kg: Muszukajev Iszmail, 70 kg: Antal Dániel, 74 kg: Vida Csaba, 125 kg: Ligeti Dániel

Nők
55 kg: Dénes Mercédesz, 57 kg: Galambos Ramóna, 62 kg: Sastin Marianna, 76 kg: Németh Zsanett