Hirdessen itt

Azzal fenyegette a vejét, hogy levágja a fejét


Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 65 éves vésztői férfi ellen, aki a vejét fenyegette meg azzal, hogy kórházba juttatja – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.


A közleményben kifejtették, a férfi és a veje között évek óta rossz a kapcsolat, előbbi hosszú ideje neheztel a sértettre, akivel egymás közelében laknak. A sokszor ittas állapotban lévő férfi idén január végétől rendszeresen megszólja vejét az utcán, negatív, becsmérlő kifejezésekkel illeti, miközben a saját nemi szervére mutogat, illetőleg arra is többször tett utalást, hogy megöli, leszúrja, kórházba juttatja.

A bíróság a vej sérelmére elkövetett zaklatás miatt március 17-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével a férfit egy évre próbára bocsátotta. Ez az elítélés azonban nem bírt kellő visszatartó erővel.

A férfi néhány nappal később, március 23-án, a reggeli órákban, amikor veje hírlapot hordott, a háza előtt nyomdafestéket nem tűrő szavak kíséretében fejének levágásával fenyegette meg a másik férfit, majd kijelentéseit délután megismételte, amikor a sértett az unokáját vitte haza kerékpárral.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság jelen ügyet egyesítse a korábbi büntetőüggyel és a férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével halmazati büntetésként pénzbüntetést szabjon ki – fogalmazott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések