A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Azt állította egy battonyai nő, hogy megerőszakolták a helyi sportpályán


Büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt 3 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 21 éves, büntetlen előéletű, battonyai nőt a Battonyai Járásbíróság, aki valótlanul azt állította, egy férfi megerőszakolta; ezenfelül az eljárás során felmerült 130 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.


Az enyhe fokú értelmi fogyatékosságban szenvedő nő tavaly február 26-án feljelentést tett a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságon, miszerint egy konkrétan megnevezett férfi tavaly február 14-én 23 óra körül Battonyán, a Fő utcában lévő sportpálya területén vele erőszakkal közösült.

A feljelentés alapján a rendőrség szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított, a feljelentett férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd a Békéscsabai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását. A rendőrség tavaly március 3-án sértettként hallgatta ki a nőt, amikor is a törvényes figyelmeztetéseket követően a feljelentésében foglaltak valótlanságát a hatóság előtt feltárta; ezt követően a férfit szabadlábra helyezték, és a nyomozást megszüntették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések