A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az MSZP is összezavarhatja a szigetszentmiklósi előválasztást


Még nem dőlt el, a polgármestert támogatják-e, vagy előlép Stefanik Zsolt?


Eddig hallgatott a szigetszentmiklósi MSZP-szervezet arról, hogy támogatja-e Nagy János polgármestert a parlamenti helyért folytatott küzdelemben. A párt kabinetfőnököt ültetett a városvezető mellé, ugyanakkor összeütközésbe is került már vele. Előkerülhet Stefanik Zsolt is, akit saját alapszervezete nem pártol, de van lobbiereje a térségben.

A „sok az eszkimó, kevés a fóka” helyzet látszik kialakulni Szigetszentmiklóson – esetünkben eszkimóknak a kormányellenes pártokat, fókáknak pedig a baloldali érzelmű szavazókat kell tekinteni. Most már olyan sokan számítanak a szavazatukra, hogy az alaposan feladja a leckét az ellenzéki előválasztás szavazóinak, akiknek azt kell eldönteniük, hogy a szivárványkoalícióba tömörült helyi szerveztek kit indítsanak közösen majd az országgyűlési választásokon.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a negyvenezres Kis-Duna-menti városban saját jelöltet indít a DK, a Momentum, illetve az LMP, a Jobbik és az MSZP egyelőre nem foglalt állást, a koalíción kívülről pedig ugyancsak a baloldali szavazók voksáért indul majd élesben, az előválasztást kihagyva a Szanyi Tibor-féle ISZOMM jelöltje.

Nagy János polgármester azt jelentette be, hogy ha legalább két szervezet támogatja, akkor ő is megméreti magát. Nagy helyzete rendkívül bonyolult. Ő jelenleg a független városvezető szerepét tölti be, de a 2019-es választást a Márki-Zay Péter által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával nyerte meg, úgy, hogy fő tanácsadója a DK-s Jószai Attila volt. Az a Jószai Attila, akit ő idén januárban – a kormányhivatal határozata szerint jogsértő módon – elbocsátott alpolgármesteri pozíciójából. Ezzel összetűzésbe került a szivárványkoalíció pártjaival, még az MSZP-vel is, amelynek tiltakozó helyi elnökét elbocsátotta városházi állásából. Nagy Jánost a képviselői mandátum megszerzésében támogathatná Márki-Zay Péter is, de erre utaló jel egyelőre nincs, illetve az MSZP, mivel az említett ügy ellenére a szocialista párt helyi szervezetének méltányolnia kell, hogy 2019 októberében Nagy maga mellé vette kabinetfőnöknek Halásztelek éppen megbukó szoci polgármesterét, Szentgyörgyi Józsefet.

A helyzet azzal válik egészen bonyolulttá, hogy a városban többen számítanak az ugyancsak MSZP-s Stefanik Zsolt előrelépésére. Őt a szigetszentmiklósi alapszervezet nem támogatja, ám a halásztelki és a százhalombattai igen, és ezzel akár el is nyerheti az országgyűlési képviselői mandátumot.

Stefanik Zsolt 2019-ig Szentgyörgyi alpolgármestere volt. Azé a Szentgyörgyié, aki egy kastélyvásárlással, egy iskolafelújítás elcsúszásával hívta fel magára a figyelmet, illetve azzal, hogy 2015-ben, még mielőtt a brüsszeli letelepítési kvóta ötlete megfogalmazódott volna, önként ajánlkozott azzal, hogy migránsokat telepít Halásztelekre. Ez a Szentgyörgyi József, mint említettük, pillanatnyilag Nagy János szigetszentmiklósi polgármester fő tanácsadója.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések