A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ausztriában fogták el a marcali rablónőt


Európai elfogatóparancs alapján egy Felső-Ausztriában található kisvárosban fogták el azt a 31 éves marcali nőt, akit csoportosan elkövetett rablás miatt ítélt el a Marcali Járásbíróság.


A nő, édesanyja és a velük élő férfi 2014 májusában szórakozni indultak. Megtudták, hogy egy ismerős férfi nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál, mivel akkor adott el egy autót. A vádlottak elhatározták, hogy a férfit a házukba csalva kirabolják az este. A nő anyja szóval tartotta és itallal kínálta a vendéget, mialatt a konyhában másik két társa nyugtató hatású tablettákat oldott fel egy üdítőben, amit megitattak a gyanútlan sértettel. A bódító italtól a férfi elaludt, ekkor a vádlottak elvették a ruházatába rejtett készpénzt, és egy nyakláncot. A marcali rendőrök néhány napon belül elfogták a tetteseket, akiket letartóztatott a bíróság.

A három vádlottat a nyomozás és a 2014 novemberében történt vádemelés alatt fogva tartották, azonban a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el ellenük. A Marcali Járásbíróság az ügyben 2016-ban hirdetett ítéletet, melyben a férfira 5 év, míg a nőre és anyjára 6-6 év börtönbüntetést szabott ki. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, de a bíróság a jogerős ítéletig a lakhelyelhagyási tilalmat feloldotta. A szabadlábra került nő végül nem várta meg, hogy a Kaposvári Törvényszék jogerős fegyházbüntetését végrehajtsák rajta, hanem megszökött és külföldön rejtőzött el. Az elítéltet végül a Kaposvári Törvényszék által kibocsátott európai elfogatóparancs alapján az osztrák hatóságok egy felső-ausztriai kisvárosban fogták el 2021. áprilisában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések