Hirdessen itt

A magyarok többsége nem kér a genderideológiából


Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát, az unió mégis központilag szabályozná a szivárványcsaládok helyzetét. A témáról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1 műsorában.


Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát. Az elemző szerint a genderideológia alapja gyakorlatilag a kulturális marxizmus, illetve a posztmodernizmus. Utóbbi minden társadalmi konstrukciót le akar bontani, így egyebek mellett a házasságot is. A kulturális marxizmus pedig úgy akarja a baloldal számára megszerezni a politikai és gazdasági hatalmat, hogy átveszi a különféle intézmények irányítását – olvasható a Híradó oldalán.

Párkányi Eszter arról is beszélt, hogy az 1997-es amszterdami szerződés kimondja, senkit nem lehet megkülönböztetni szexuális orientációja alapján, ami teljesen rendben van. Ám itt egy fontos dologra hívta fel a figyelmet az elemző. Az uniónak itt meg kellett volna állnia, hiszen a családjog tagállami hatáskörbe tartozik – hangsúlyozta Párkányi Eszter, aki szerint ehelyett az unió megkezdte a „lopakodó” jogalkotást a témakörben.

Rajtunk kívül van még hat uniós tagállam, ahol alkotmányos szinten van meghatározva, hogy a házasság férfi és nő között köttetik, mégis azt látjuk, hogy a magyarokat és a lengyeleket vegzálja Brüsszel.”


Tavaly szeptemberben Ursula von der Leyen arról beszélt, hogy uniós szinten kell szabályozni a szivárványcsaládok helyzetét, ugyanakkor minden tagállamban el akarják ismertetni a jogi státusukat, miközben ez Magyarországon alkotmányellenes. Az elemző arról is beszélt, hogy az Európai Parlamentben van egy frakcióközi csoport, amely LMBT-jogokkal foglalkozik.
 
Ennek a csoportnak 152 tagja van, gyakorlatilag a képviselők ötöde, Magyarországról Donáth Anna a Momentum, míg Rónai Sándor a DK részéről tagja a csoportnak. Párkányi Eszter szerint ők tudják előmozdítani az Európai Parlamentben ezt a fajta ideológiát.

A műsort ide kattintva lehet megnézni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések