Hirdessen itt

A magyar bokszszövetség elnöke szerint Kiss Levente a párizsi olimpiára már odaérhet


Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke szerint Kiss Levente nagyszerű teljesítménnyel szerzett ifjúsági világbajnoki bronzérmet, és arra számít, hogy a párizsi olimpián már ott lesz a mezőnyben a fiatal tehetség.

A kielcei korosztályos vb-n a szupernehézsúlyú (+91 kg) Kiss szerepelt a legjobban a magyar küldöttségből. A Madárfészek Akadémia versenyzője indiai és orosz ellenfelet legyőzve jutott be a legjobb négy közé, ahol a későbbi győztes üzbég Dzsahongir Zokirovtól kapott ki pontozással.

"Levente óriási tehetség, a legnagyobbak közé emelkedhet" - mondta róla Bajkai István az M4 Sport Sporthíradójában, külön kiemelve, hogy nehéz ágon, többek között az Európa-bajnok oroszt verve jutott el a dobogóig. - "2024-re, Párizsra őt nagyon oda várjuk a legjobbak közé, és mi mindent megteszünk majd azért, hogy a lehető legjobb eredményt érje el" - fogalmazott.

A 19 éves bokszoló a bronzmeccs után nem sokkal még kissé bosszús volt, ám hétfőn már úgy nyilatkozott, hogy szépen csillog a bronzérem és elégedett vele. A már felnőtt magyar bajnok Kiss, akit Kovács István, a nemzetközi szövetség nemrég kinevezett főtitkára is méltatott és Lévai Istvánhoz, a moszkvai játékok bronzérmeséhez hasonlított, elmondta azt is, hogy az orosz elleni meccse volt a legkeményebb a tornán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések