A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A külföldi befektetések növelését ígéri az új ecuadori elnök


Az ecuadori elnökválasztás első fordulóját februárban fölényesen megnyerő Andrés Arauz alulmaradt a tegnap tartott második fordulóban Guillermo Lassóval szemben.


Az ecuadori Nemzeti Választási Tanács közlése szerint a szavazatok 97 százalékának megszámlálása nyomán Lasso a voksok 52,5 százalékát kapta, míg Arauz a 47,5 százalékát. Februárban Arauz a voksok 33 százalékát szerezte meg, míg Lasso nem egészen húsz százalékot kapott. A többi szavazaton további 14 jelölt osztozott.

A 36 éves, közgazdász végzettségű, baloldali jelölt Arauz máris elismerte vereségét. Programjában egymilliárd amerikai dollárnyi (mintegy 296 milliárd forintnyi) közvetlen segélyt ígért családoknak. A bankár Lasso a külföldi befektetések növekedését és az olajkitermelés élénkítését ígéri. Győzelmét üdvözölheti a külföldi tőke, mivel Lasso a piacgazdaság híve.

Mint korábbi elemzésünkben írtunk róla, az egyenlítői országában súlyos gazdasági válság tombol, a pandémia csak tovább növelte a munkanélküliséget, a lakosság pedig kiábrándult a politikai elitből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések